zondag 5 april 2009

De kunst van het thee zetten

We hebben vakantie, dat moet tegenwoordig een goede mix worden van cultuur en speeltuinen. Het gemopper is niet van de lucht als de dames een stuk door een stad moeten lopen. Wanneer ze net zoveel lopen of meer in een omgeving die hun wel aanstaat hoor je ze niet! Aram en ik houden stug vol, dus het 'tot boring' uitgeroepen museum over de geschiedenis van Hong Kong werd toch bezocht, op de woorden moest terug gekomen worden, het was bijzonder 'leuk'. Gelukkig snappen conservators tegenwoordig dat ze het aantrekkelijk moeten maken als ze kinderen willen bereiken!
De stad is gebouwd op een aantal rotseilanden, die kun je dan ook per ferrie bereiken, dat werd gewaardeerd, het stuk lopen daarna om de enkele historische overblijfselen en de vele wolkenkrabbers te bekijken leidde tot zere benen. Na het beklimmen van een berg, kwamen we aan bij het thee museum. In de gallerie konden we genieten van een kopje thee, gezet volgens de Chineese wijze. Wat een mooie ceremonie, alles wordt mooi heet gemaakt, de thee wordt eerst een keer 'geblancheerd', daarna is het tijd voor het maken van het potje thee, dat dan weer wordt overgegoten in een kannetje waaruit je dan je thee schenkt. Carmen en Kirsten hadden een dansende bloemen thee. Een grote gedroogde jasmijn bloem wordt in een glas gedaan, water erop en wachten tot de bloem ontluikt uit zijn slaap. Het maken van de thee vonden ze interresanter,ondanks dat de smaak niet te sterk was hebben we nog geen theedrinkers.
Na dit alles naar de speeltuin, goed plan, de cathedraal, minder goed plan en het winkelcentrum, de Starbucks ijschocoladedrank viel in goede aarde.

Geen opmerkingen: